Bästa tangentbordet för programmering – Bäst i test 2023


Skrivet av: Daniel Bengtsson, senast uppdaterad: 18e Augusti 2023

Du har säkert märkt att tangentbord kommer i alla former och skepnader. Från kompakta mekaniska modeller som är lätta att ta med sig runt till fullstora enheter med en numrerings-yta för numerisk datainmatning… Du som söker det bästa tangentbordet för programmering har hittat helt rätt.

För många programmerare är det viktigt att ha ett tangentbord som gärna maximerar produktiviteten, eller i alla fall inte blir ett hinder för den. Switchar som ger respons utan för stor ansträngning är ofta avgörande, och ett tangentbord för programmering får gärna ha några programmerbara tangenter för makros, tycker många.

Men vi förstår att inget enskilt tangentbord fungerar för alla, och därför har vi samlat våra favorit-tangentbord för programmering i olika kategorier.Så att du ska hitta något du gillar oavsett om du föredrar mekaniska brytare, mjuka membran-knappar eller något däremellan…

Nedan finns våra främsta rekommendationer för de bästa tangentborden för programmering.

Som alltid strävar vi efter att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och hacken, för att du ska få ut mer av livet genom internet och teknisk hårdvara.

Här är de bästa tangentborden för programmering:


Bästa Tangentbordet för Programmering 2023 är: Logitech MX Keys s

År 2023 har tangentbordens roll förändrats avsevärt. För programmerare, ingenjörer och designers är det nu viktigare än någonsin att ha tillgång till ett tangentbord som kan effektivisera deras arbetsflöde. Ett sådant tangentbord som klart utmärker sig är Logitech MX Keys s.

Design och Layout För dem som är bekanta med den tidigare versionen av MX Keys kommer MX Keys s att vara igenkännlig i designen. Men trots detta har Logitech MX Keys s en förbättrad layout, särskilt framtagen för att förbättra användarupplevelsen. Den största skillnaden ligger i introduktionen av tre nya knappar. Först har vi en dikteringsknapp och en emoji-knapp, vilka har blivit mycket populära i tangentbord år 2023. Detta tillsammans med smarta funktioner som automatiserar upprepade uppgifter, gör tangentbordet idealiskt för distansarbetare och de som vill minimera användningen av musen.

Smart Action: Framtidens Tangentbordsteknik Den mest framträdande funktionen i MX Keys s är dock dess Smart Action-funktion. Denna funktion låter användarna skapa anpassade automatiserade åtgärder. Exemplen som ges, såsom att svara på meddelanden i chatapplikationer eller automatisera programmeringsarbetsflöden, visar hur mångsidigt och kraftfullt detta verktyg kan vara. Tänk dig att kunna sätta upp en Pomodoro Timer och öppna Spotify för en koncentrerad arbetssession med ett enda knapptryck.

Ökad Produktivitet och Mobilitet Logitech MX Keys s är inte bara en uppgradering i termer av funktioner, utan också när det gäller produktivitet och rörlighet. Den optimerade layouten, kombinerad med möjligheten att automatisera repetitiva uppgifter, ger användaren en smidigare och mer mobil upplevelse.

Slutsats Om du är en ström-användare, oavsett om du är en programmerare, ingenjör eller designer, kan Logitech MX Keys s vara det perfekta tangentbordet för dig 2023. Med dess förbättrade design, nya knappar och smarta åtgärdsfunktioner kommer det definitivt att höja din produktivitetsnivå och förbättra ditt dagliga arbetsflöde. Med Logitechs rykte för kvalitet och innovation, är det ingen överraskning att MX Keys s är i toppen av listan.Bästa alternativen


Den bästa valet för de flesta är:


Keychron Q2


Se pris

Rekommenderade val

Processor Intel core i5 1245U  
Ram: 16GB  
Lagring: 512 GB SSD  
Skärm: 13 tum 1920×1280 pekskärm  
Vikt    
Testad batteritid 14 timmar  

Vem den lämpar sig för:

Keychron Q2 är ett grymt tangentbord för programmering. Det känns gediget och lyxigt, samtidigt som det ger en snabb och effektiv kodnings-upplevelse.

Du kan programmera makros till varje enskild tangent efter egen smak oavset om du använder Winsows, Linux eller Mac OS.

Det enda negativa är att det inte är trådlöst egentligen, om det är något som är viktigt för dig.

Det vi testade var ett Kechron Q2 med Gateon G pro bruna swtichar.

Du kan också få det med G pro röda eller klickiga blå gateron pro switchar.

Det finns också en variant som har ett scroll-reglage i övre hörnet på höget sida. Och den som vill kan få det som ”barebone”, alltså utan etiketter på tangenterna.

Tillkortakommanden:

   • Icke trådlöst

   • Du får inget armstöd med i orginalutförande (men det kan köpas till)


  Hur ska du välja rätt?

  X

  X

  X

  X

  X

  Det finstilta

  Vanliga frågor


  Bästa budget-tangentbord för programmering


   Se pris

   Rekommenderade val

   Processor Intel Core i5-1240P  
   Ram: 8GB  
   Lagring: 256 SSD  
   Skärm: 14tum 2880×1800 (ej pekskärm)  
   Vikt 1338 gram  
   Testad batteritid 11 timmar  

   Vem den lämpar sig för:

   Keychron V Series är ett jättebra tangentbord att koda med. Det är stabilt och trevligt att knappa på. Keychron låter dig programmera alla tangenterna som du vill, med makros, och det har stöd för alla stora operativsystem.

   Tyvärr är det inte trådlöst, och ergonomin är en besvikelse då det lutar mycket och saknar armstöd.

   Men en trevlig funktion är den bakbelysta RGB-panelen.

   Fördelar

     • Stabilt och välbyggt

     • RGB belysning

     • Du kan byta caps lätt och smidigt om du vill

    Nackdelar

      • Ej trådlöst

      • Dålig ergonomi     Bästa fullstora tangentbord för programmering


      Se pris

      Rekommenderade val

      Processor Intel core i5 1245U  
      Ram: 16GB  
      Lagring: 512 GB SSD  
      Skärm: 13 tum 1920×1280 pekskärm  
      Vikt 1365 gram  
      Testad batteritid 14 timmar  

      Vem den lämpar sig för:

      Razer Pro Type Ultra är ett mycket bra tangentbord för programmering. Med linjära gula switchar från Razer själva, bluetooth och en USB-mottagare, är det ett flexibelt och smart val för de flesta programmerare.

      Nackdelen med tangenterna är att de inte är så taktila, även om det är en smakfråga, däremot är alla tangenter programmerbara, vilket är ett stort plus i kanten.

      Du får även bakbelysning, och ett armstöd med i paketet. Allt som allt ett tangetbord som lär förbli mångas favorit under lång tid framöver.

      Tillkortakommanden:

      Olika varianter

      Det finns en version av detta tangentbord som har orangea switchar, som är mer taktila. Dock får man inte med armstöd med den versionen.

      Fördelar

      Programmerbara tangenter

      Bluetooth och USB-mottagare för trådlös användning.

      Armstöd och bra ergonomi och justeringsmöjligheter.

      Nackdelar

      Icke taktila switchar som inte alla gillar


      Special


        • ASUS expertbook B7 Flip

       Se pris

       För vem passar är en Ipad bättre än laptop för studier?


       X laptopen för X


       Se pris

       Rekommenderade val

       Processor Intel Core i5-1245U  
       Ram: 16GB  
       Lagring: 256GB SSD  
       Skärm: 13 tum 1920×1280 pekskärm  
       Vikt 1179 gram  
       Testad batteritid 14 timmar  

       Vem den lämpar sig för:


       Bästa X

       I


       Se pris

       Rekommenderade val

       Processor Apple M2 Pro  
       Ram: 16GB  
       Lagring: 512 GB SSD  
       Skärm: 16 tum 3456×2234 IPS  
       Vikt 2131 gram  
       Testad batteritid 14 timmar  

       Vem den lämpar sig för:


       X


       Se pris

       Rekommenderade val

       Processor AMD Ryzen 9 6900HX  
       Ram: 16GB  
       Lagring: 1TB SSD  
       Skärm: 14 tum IPS 2560 x 1440 165Hz (ej pekskärm)  
       Vikt 1800 gram  
       Testad batteritid 8 timmar  

       Vem den lämpar sig för:

       Tillkortakommanden:


       Bästa X


       Se pris

       Rekommenderade val

       Processor Intel Core i3-1115G4  
       Ram: 8GB  
       Lagring: 128 SSD  
       Skärm: 13,3-tum 1920×1080 pekskärm  
       Vikt 1299 gram  
       Batteritid 8 timmar  

       Vem den lämpar sig för:

       Tillkortakommanden:


       Köpguide

       Som professionell programmerare kan rätt tangentbord ha stor betydelse för din produktivitet och komfort. I den här köpguiden beskriver vi de viktigaste övervägandena för att välja rätt tangentbord för programmering.

       Typ av nyckelomkopplare:

       Det finns flera typer av nyckelomkopplare, bland annat membran, sax och mekaniska. Mekaniska brytare är populära bland programmerare eftersom de ger taktil återkoppling och ett tillfredsställande ljud. Välj mellan olika mekaniska switchalternativ, till exempel Cherry MX Brown, Blue eller Red, baserat på dina personliga preferenser.

       Layout:

       Tänk på tangentbordets layout, inklusive antalet tangenter och placeringen av funktionstangenterna, kontrolltangenterna och det numeriska tangentbordet. Ett tangentbord i full storlek med numerisk knappsats rekommenderas för programmering.

       Programmerbara tangenter:

       Leta efter ett tangentbord med programmerbara tangenter, som gör att du kan tilldela makron eller anpassade åtgärder till specifika tangenter, vilket gör ditt arbete effektivare.

       Ergonomi:

       Tänk på tangentbordets ergonomi, inklusive handledsstödet, tangenternas höjd och lutningsvinkeln. Ett ergonomiskt tangentbord kan bidra till att minska belastning och obehag under långa programmeringssessioner.

       Bakgrundsbelysning:

       Ett bakgrundsbelyst tangentbord kan vara användbart för arbete i miljöer med dåligt ljus. Tänk på vilken nivå av anpassning av bakgrundsbelysningen som finns tillgänglig, till exempel justerbar ljusstyrka eller anpassningsbara färger.

       Anslutningstyp:

       Välj mellan trådbundna eller trådlösa tangentbord beroende på dina preferenser och inställningar. Trådbundna tangentbord erbjuder en stabilare och mer tillförlitlig anslutning, medan trådlösa tangentbord ger större flexibilitet och rörlighet.

       Kompatibilitet:

       Kontrollera att tangentbordet är kompatibelt med ditt operativsystem och eventuella specifika programmeringsprogram som du använder.

       Pris:

       Högklassiga tangentbord kan vara dyra, men att investera i ett kvalitetstangentbord kan avsevärt förbättra din programmeringsupplevelse. Räkna med att betala mellan 50 och 200 dollar eller mer för ett bra tangentbord för programmering.

       Sammanfattning

       Sammanfattningsvis kräver valet av rätt tangentbord för programmering ett noggrant övervägande av flera faktorer, bland annat typ av tangentbord, layout, programmerbara tangenter, ergonomi, bakgrundsbelysning, anslutningstyp, kompatibilitet och pris. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du bidra till att du väljer ett tangentbord som uppfyller dina behov och stöder din programmeringsverksamhet.

       Vanliga frågor

       Om skribenten

       Vi har också skrivit om

       Lämna en kommentar